Viisi vinkkiä joogaa aloitteleville

Syksy.
Mikä mainio tilaisuus vaihtaa kotisohvalla möllötys joogasalin lämpöön ja rauhoittavaan tunnelmaan.
Kaatosadekin kuulostaa ihan erilaiselta kun sitä kuulostelee joogaopettajan rentoutumaan kannustavan äänen lävitse.
Pimeys tuntuu muuttuvan ainakin aavistuksen pehmeämmäksi ja mielikin tyynemmäksi…

Kanssahengittelijöiden seura luo turvallisuuden tunnetta ja toivoa että yhdessä tästä selvitään.
Vaikka maailma myllertää ympärillä, joogassa on jotain aina hyvin pysyvää. Vaikka trendit kantavatkin iltojen iloksi skumppajoogaa ja muita vähemmän perinteisiä harjoitustapoja, joogafilosofia on ja pysyy. Sen huomaan ja vakauteen voi aina palata, vaikka kävisi välillä kokeilemassa muitakin lähestymistapoja.

jooga online-jooga livestream
Photo by Gustavo Fring on Pexels.com

1. Aloita rohkeasti & valitse itsellesi sopiva tunti
Älä suotta mieti että sinun pitäisi osata jotain. Kaikki me olemme aloittaneet joskus ja totuus joogasalien asiakaskunnasta on usemmiten jotain ihan muuta kuin sosiaalisen median antama kuva käärmenaisista ja käsiseisonnassa punnertavista miehistä.

Mikäli alkeiskurssi on tarjolla, osallistu! Alkeiskurssi tarjoaa loistavan mahdollisuuden ymmärtää mistä missäkin asanassa (asennossa) on kyse ja opettaja käyttää huomattavasti normaalia enemmän aikaa asioiden selittämiseen. On huomattavasti mukavampi harjoittaa kun tietää mitä tekee ja miksi. On myös helpompi kysyä lisää kun tietää muiden olevan samalla aloittelija-asteella.

**

2. Syö riittävän ajoissa ennen joogatuntia
Täydellä vatsalla on hankala tehdä muuta kun pötkötellä sohvalla joten suurempi ateria olisi hyvä syödä ainakin kaksi tuntia ennen tunnin alkua.

**

3. Kokeile erilaisia tunteja ja opettajia
Jokainen harjoitus on erilainen riippuen vuoden ja vuorokauden ajasta, energiatasostasi, mielentilastasi, kyseisen tunnin harjoituksesta, muiden osallistujien energiasta ja monesta muusta seikasta. Kokeile siis erilaisia tunteja, eri aikoihin ja eri opettajien opettamana. Löydät varmasti oman suosikkisi, eikä ketään eikä mitään kannata tyrmätä yhden kokeilun perusteella! Anna myös itsellesi useampia mahdollisuuksia löytää uusia tapoja vahvistaa ja voimistaa kehoa, mutta myös rentouttaa ja hellittää hetkeksi!

**

4. Varaa aika kalenteristasi
Säännöllinen harjoitus tuo joogan edut ja hyödyt parhaiten esiin. Mikset ottaisi sitä tavaksi?
Samoin kun ruksit kampaajan kalenteriin, varaa aika joogatunnillesi. Pidä kiinni hyvää tuovasta tavasta, sillä hyvillä asioilla on taipumus lisääntyä. Joogatunnin jälkeen harvoin tekee mieli sipsejä vaan keho kyselee terveellisempien ravintoaineiden perään. Unen laatukin saattaa huomaamatta parantua, kärsivällisyys lisääntyä ja keskittymiskyky kasvaa. Kyse ei siis ole ‘pelkästä venyttelystä’, vaan joogan taiat alkavat tapahtua hiljalleen ja ehkä vaikuttaa positiivisesti pikkuhiljaa normaalissa arjessakin.

**

5. Joogata voi kotonakin
Jos studiolle on pitkä matka, tai kiire ei anna myöden, kokeile online-tunteja.
Moni studio tarjoaa tallenteita tai livestream-tunteja jotka kokemusten mukaan myös välittävät enemmän yhdessätekemisen tunnelmaa ja kannustavat todella tekemään harjoituksen pelkän “teen joskus”-tallenteen sijaan. Omassa rauhassa ujoimmatkin pääsevät helposti alkuun, oman kameransa voi aina pitää suljettuna niin halutessaan.

Vieläkö jokin arveluttaa? Kysy. Vastaan mielelläni!

online jooga livestream-tunnit
Photo by Tim Samuel on Pexels.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s