Olen erikoistunut yinjoogaan.
Yinjoogassa asanoissa pysytellään useita minuutteja paikallaan, antaen kehon ja mielen rentoutua. Yinjooga on enemmänkin mielen ja kehon tuntemusten havainnointia kuin asanoiden suorittamista. Se on siis dynaamisen joogan vastakohta ja loistava harjoitus taltuttamaan kiirettä ja stressiä.
Harjoitus vaikuttaa varsinkin iän myötä kiristyviin lihaskalvoihin (faskia) ja harjoitus voidaan kohdetaan erityisesti jollekin kehon alueelle, kuten niska/hartia, lantion seutu, selkä & pakarat jne.
Harjoituksen lähtökohtana voidaan toki pitää ‘vain’ kehollista ajattelua, tai lähestyä tunnetilahavainnoimisen kautta. Yinjooga on erittäin loistava apukeino itsetuntemuksen parantamiseen ja kehotuntemuksen lisäämiseen.
Jokainen tunti on omanlaisensa kokemus. Tunnin teemat vaihtelevat; lisäksi esimerkiksi vuorokaudenaika vaikuttaa siihen, millaiseksi harjoitus muotoutuu. Parhaimmillaan yinjooga on meditatiivinen harjoitus, joka antaa vahvan kokemuksen siitä, että kaikki on hyvin eikä tarvitse edetä minnekään – olet jo perillä.
Säännöllinen harjoittelu virkistää aineenvaihduntaa, auttaa lihaksia palautumaan ja lisää lihaskalvojen joustavuutta. Ehkä huomaat myös kärsivällisyytesi kasvavan, kiitollisuutesi lisääntyvän ja silmiesi avautuvan näkemään yhä enemmän kauneutta itsessäsi ja ympärilläsi.
Yinjooga sopii niin joogakonkareille kuin joogaan vasta tutustuville. Olet täydellinen ja valmis yinjoogaharjoitukseen juuri sellaisena kuin olet. Yinjooga tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden löytää juuri oman näköisen joogaharjoituksen.

Yksityistunnilla tai pienryhmässä on mahdollista linjata asanat (asennot) jokaiselle yksilöllisesti, voit aina tehdä täydellisen, sen hetkisiin tarpeisiisi sopivan harjoituksen. Jäykkyys ei ole suinkaan este, tässä joogamuodossa se on jopa tietynlainen hyve. Kerron miellelläni miksi yliliikkuvuus (jota niin helposti sosiaalisen median joogakuvissa näemme) on joogaa ajatellen haasteellisempaa!
AcuYin® on yinjoogaharjoitus jossa normaalien asanoiden lisäksi käsitellään kehon acupisteitä käsin tai pallon avulla. Jokainen harjoitus on teemoitettu tiettyjen meridiaanien (energiakanavat) mukaan tai perinteisen kiinalaisen lääketieteen elementtiteorian mukaisesti kyseessä olevaan vuodenaikaan keskittyen.