Haaveet todeksi – elämä tuo eteen sitä mitä uskallat toivoa!

Pienenä ponityttönä haaveilin että voisin laukata Englannin sumuisilla nummilla, karautella täyttä laukkaa karjapaimenten kanssa villissä lännessä tai ratsastaa koko kesän niin kuin Nummelan ponitalli-kirjoissa aina tehtiin. Joka joulu toivoin että saisin joululahjaksi oman ponin.

Elämässäni on ehtinyt olla montakin omaa ponia ja hevosta, tosin nyt nautin vuokrahevosella harrastamisen huolettomuudesta. Viimeisen kolmen vuoden aikana olen…

Ystävättären kanssa leikkinyt intiaania ja kiitänyt täyttä laukkaa ylös mutkittelevaa vuoristopolkua. Huutanut kuin pieni lapsi kannustaessani hevostani ja ratsastaessani karkuun meitä jahtaavia länkkäreitä.

Opettanut ensikertalaisia harjaamaan ja satuloimaan. Auttanut selkään ja taluttanut ne ensimmäiset tärkeät askeleet jotka saattavat aiheuttaa ihanan hulluuden joka riivaa loppuelämän. Hevoshulluus kun on helposti tarttuva tauti joka muihin verratuna ei suinkaan tee ihmistä sairaaksi vaan päinvastoin – auttaa voimaan paremmin! Liikkumaan, hengittämään, elämään hetkessä ja läsnä. Ylittämään pelkoja siinä missä puroja ja puun runkoja. Se tuo uusia ystäviä, kokemuksia, taitoja. Onnistumisia ja opettaa epäonnisten hetkien hyväksymistä.

Vienyt enemmän ratsastaneita asiakkaita maastoon nauttimaan upeista näköaloista ja vedet silmiin tuovista laukkapätkistä. Suomen luonto on upea, mutta Andalucían karuissa vuoristomaisemissa on todella taianomainen tunnelma. Ratsastaessa joen pohjaa pitkin, pujotellen mandariinipuiden alta ja vuohilauman lävitse tuntee jollain tapaa olevansa enemmän elossa. Ja se tunne kun laukkaa ylös vuoren rinnettä mutkittelevaa polkua pitkin harjasta kiinni pitäen – tietäen että kontrolli on juuri sillä hetkellä hieman enemmän sillä satoja kiloja painavalla hevosella kuin sinulla…

Olen nauttinut suunnattomasti asiakkaiden ilosta heidän ratsastaessaan upeilla Pura Raza Española hevosilla. Ratsastuntien jälkeen olemme skoolanneet ihanalle päivälle, herkutteleet vasta tehdyllä paellalla ja katselleet kun tallin ratsuttaja on esitellyt taitojaan. Niin omia kuin treenissä olleen hevosenkin, joka on kuuluisan Fuegon jälkeläinen. Jaettu ilo ei ole vain kaksinkertainen, sen on jotain paljon enemmän!

Sanotaan että pitää olla varovainen mitä toivoo koska unelmilla on taipumus toteutua.

Lakkaa varomasta hassuja, pelkäämästä turhia. Haaveile! Ota ohjat omiin käsiin ja karauta siihen suuntaan johon todella haluat mennä.
Mieti mihin sydämesi sinua kuljettaisi jos sen ei tarvitsisi välittää asuntolainasta, kulumasta olkapäästä tai kesken jääneistä yliopisto-opinnoista. Unelmoi ja pue niitä sanoiksi, tarinoiksi, kuviksi tai maalauksiksi – mitä konkreettisemmit sanoitat ja selvennät sitä mitä todella haluat, sen helpompaa unelmilla on tulla luoksesi, muuttua todeksi.


PS. Pääsiäisenä ratsaille?

Kiitos Ihan Omaa ratsastuslomaa testanneet Kirsi, Minna, Hanna ja Elina. Koin kanssanne yhden täydellisen, unelmien täyttymisen täyteisen viikonlopun. En voi sanoin kuvailla kuinka tärkeä apunne oli. Oloni oli varsin haikea lähtiessänne. Olette ainutlaatuisia – toista testikuskiryhmää ei ole eikä tule, mutta toivottavasti monta ratsastusryhmää jälkeenne, jotka pääsevät nauttimaan yhtä ihanista hevosista ja kokemuksista kuin te!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s