Missä majoittua Coínissa?

Coín ei toistaiseksi ole mikään suuri turistikeskittymä, joten luksushotelleja ei Marbellan tapaan ole tarjolla.
Kaupunkiin on avattu 2022 matkailijoiden houkuttelemiseksi hotelli Albaicín, joka sijaitsee Coínin keskustassa, noin puolen tunnin kävelymatkan päässä Päärynälaaksosta. Autolla matkan hurauttaa muutamassa minuutissa.

Hotellissa on eri tasoisia huoneita, mm. junior-, perhe-ja kahden hengen sviittejä sekä liikuntarajoitteisille soveltuva huone. Hotelli koostuu useammasta toisiinsa yhdistetystä rakennuksesta ja ihanasta pikku puutarhasta.
Huoneet on yksilöllisesti sisustettuja ja perhehuoneissa sekä sviiteissä on vesihieronta-ammeeet. Hotellin asukkaiden käytössä on myös pieni kylpylä, jossa voit nauttia turkkilaisesta sekä tavalliseta saunasta ja porealtaasta. Edullisimmillaan huoneen saa alle 40 eurolla!

Erilaisia Airbnb ja B&B-vaihtoehtoja on lukuisia. Lue lisää alempaa!

Coínin lähinaapureita ovat Alhaurin el Grande ja Monda

Viereisten kuntien alueilta löytyy muutamia hotelleja, esim. Alhaurin el Grandessa Hotel El Mirador ja Alhaurin Golf Hotel.
Naapurikunnan, Mondan puolellla sijaitsee monelle suomalaisellekin tvstä tutuksi tullut Mondan linnahotelli. Siellä kuvattiin Vain elämää- musiikkiohjelman kaudet 2017 ja 2018.

Mondaan on Coínista vain kymmenisen kilometriä, joten jos linnanneitona olo houkuttaa, ei matka ole liian pitkä.
Hotelli seisoo arabikuningas Omar IbnHafsúnin jo 800-luvulla rakennuttaman Castillo de Al-Mundat -arabilinnoituksen paikalla.
Linna on tuhoutunut ja rakennettu moneen kertaan uudelleen vuosisatojen aikana, mutta osa muuria sekä muutama torni ovat edelleen pystyssä ja upea hotelli henkii linnan historiaa. Sisustus on arabihenkinen ja sen terassilta, ikkunoista ja torneista aukeavat maisemat ovat henkeäsalpaavat. Linnan kattoterassilla, pienen puutarhan ja uima-altaan vierustalla on kahvila-ravintola ja spa-hoitola, joihin muutkin kuin hotellin asuakkaat ovat tervetulleita.
Huom! Mikäli majoitut Coínin ulkopuolella, lisätään ohjelmahintaan pieni kuljetusmaksu.

Hotellissa on myös erittäin laadukasta ruokaa tarjoileva ruokaravintola, jonka terassilta on hulppeat näköalat. Rosoisten kivimuurien yli kurkkiessa näkee alapuolelle levittyvän Mondan kylän, joka on kuin puna-valkoinen tilkkutäkki valkoisine taloineen ja punatiilisine kattoineen.

B&B ja maaseutumajoitukset

B&B tyyppisistä majoituksissa on mistä valita, mm. La Fuente Oase B&B sijaitsee kauniilla Barranco Blancon luonnonsuojelualueella Alaminos-joen ja kauniiden vuorten ympäröimänä. Yöpyessäsi La Fuente Oaseen majoittuessasi olet keskellä luontoa ja pääset nauttimaan trooppisesta puutarhasta, jossa on myös kaunis uima-allas. La Fuente Oasessa on paitsi perinteisiä huoneita ja studioita, myös tunnelmallisia ja ylellisesti sisustettuja telttoja, joissa on upea sänky ja luonnonnäköala. Hinnat alk. 75€ sisältäen aamiaisen.

Myös Molino de Saladilla on siisti ja viihtyisä majoituspaikka, joka on kunnostettu 300 vuotta vanhaan marmoritehtaaseen ja joka sijaitsee luonnon helmassa ja silti vain puolen kilometrin päässä keskustasta. Myös heillä on tunnelmallisesti sisustettuja huoneita sekä myös yksi isompi asunto (perheille) sekä uima-allas ja puutarha. Hinnat vaihtelevat suuresti sesongin mukaan ja halvimmillaan huoneen saa 60 eurolla.

Alueelta löytyy runsaasti myös toinen toistaan viehättävämpiä vuokrattavia maaseutuasuntoja ja -taloja, ns. “rural houses/holiday rentals”. Näihin pätevät tietyt säännökset, eli niiden pitää mm. sijaita alueella, jossa maatalous-, metsä-, kalastus- ja/tai karjankasvatus ovat yleisiä sekä yli 500 metrin päässä rannikosta ja alueella, jossa asuu alle 20 000 asukasta.

Miten saapua Coíniin?

Málagan lentokentältä hurauttaa Coíniin puolessa tunnissa.
Helpointa on varata kuljetus etukäteen joltain lentokenttäkuljetuksia tarjoavalta yritykseltä, niitä on lukuisia!

Hinnat esim. Malaga Transfer yrityksen kautta alk. 4 hlöä / 44€.
Kun kuljetus on varattu etukäteen, on kuljettaja sinua nimilapun kanssa vastassa. Vältyt taksin jonottamiselta, eikä tarvitse jännittää ehtiikö bussiin jos lento on myöhässä.

Bussilla pääsee toki myös, ja silloin voi tehdä pienen maisemakierroksen esimerkiksi Alhaurin el Granden, Cártaman tai Málagan kaupungin kautta. Cártamaan pääsee myös junalla!