Historiaa & Opettajiani

1975 Kirkaisin elämänilosta ensimmäistä kertaa.

Reilusti alle kouluikäisenä leikin mieluusti kauppaa ja haaveilin omasta kassakoneesta.

1982 Isä opetti että urheilu on kivaa

Isä opetti kuinka mukavaa on harrastaa liikuntaa yhdessä ja miten ihanaa on eväsretkeily.
Muistan vieläkin tonnikalaleivät ja kuuman kaakaon kylmänä talvipäivänä luistelun lomassa. Koulun hiihtokilpailuissa jäin odottamaan kaveria koska en halunnut että hän joutuisi häviämään. Se kun ei tunnu kenestäkään mukavalta!
kaakao

1983 Ratsastuksen alkeiskurssi Keravan Ratsastuskoulussa

Kiitos Leena joka opetti hoitamaan hevosia ja Heikki joka opetti ratsastamaan. Ensimmäinen hoitoponini Olav ja häntä seurannut Romeo opettivat rakastamaan hevosia.
Hoitohevoskulttuuri 80-luvulla oli hyvin erilaista kuin nykyään. Itsenäisyyteni, oma aloitteisuuteni ja vastuunkantoni juurtaa juurensa ratsastuskoulun opeista. Aloin haaveilla omasta hevosesta.

1985 Mummo opetti rakastamaan luontoja ja ruokaa

Mummo opetti miten kiiltokuvia liimataan perunoilla, miltä maistuu täydellinen kaurapuuro, miten tehdään kirpeä kermaviilikastike ja kuinka arvostetaan luontoa sekä ruokaa. Toivon että jokainen lapsi saisi yhtä ihanan mummon kuin minä ja että kaikilla olisi mahdollisuus viettää kesiä maalla!
luonto metsä

1987 aloitin työt 12-vuotiaana

Aloitin työn tekemisen koulun ohella. Olin jo aiemmin jakanut lehtiä ja hoitanut lapsia jotta sain rahaa ratsastustunteja ja -leirejä varten. Peruskoulun jälkeen opiskelin markkinointia ja mainontaa sekä työskentelin kaupan alalla, erilaisissa vastuutehtävissä kuten osastovastaavana, myymäläpäällikkönä ja viimeisimmät vuodet ennen oman yrityksen perustamista B2B myyntipäällikkönä.

1994 Enjalan tallista tuli toinen kotini

Tutustuin vuokrahevoseni omistajan Tuulian kautta Enjalan tallin Jonnaan ja Minnaan jotka olivat suurena apuna ja ihanina ystävinä myöhemmin ensimmäisen oman hevosen saatuani. En voi koskaan kiittää heidän avustaan tarpeeksi.
2000-luvun alussa hankin ensimmäinen oma hevoseni ja risteytystamma Violetta muutti Enjalan Tallille. Hänestä ja tallin ihanista asiakkaista, kavereista, ystävistä & tapahtumista voisi kirjoittaa monta kirjaa.
hevoset

1996 Rakkautta ensi silmäyksellä

Tapasin nykyisen avomieheni, kihlattuni bensa-asemalla. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Tukeni, turvani, kallioni. Suurin opettajani rakkauden, itseluottamuksen ja uskon suhteen. Ilman häntä mitään seuraavista ei olisi tapahtunut, enkä olisi tässä missä nyt.
rakkaus


2001 Perustin Keravan Horse & Rider Oy:n, ratsastusvarusteiden erikoistarvikeliikkeen.

Unelmien täyttymys – oma liike reilut 12 vuotta!
Keravan Horse & Rider

2001-2013 kiireisiä & opettavaisia vuosia

Opiskelin hevosten ravitsemusta ja viimeisimmät vuodet kauppiaana myös ihmisten hyvinvointia lukuisilla erilaisilla lyhytkursseilla. Aloin kiinnostua enemmän ihmisistä kuin hevosista – koska hevosten hyvinvointi oli usein kiinni siitä kuinka hyvin niiden omistaja tai ratsastaja voi. Opiskelin mm. intialaista päähierontaa, ihmisen anatomiaa & fysiologiaa ja aloitin ravitsemustieteen opinnot Helsingin Avoimessa Yliopistossa.

Tuija Tuominen valmensi mutta opin enemmän motivaatiosta ja päättäväisyydestä kun varsinaisesti ratsastuksesta

Vuosien aikana ostin ja myin useamman hevosen, joista suurin osa asui menestyksekkään kouluratsastajan ja – valmentajan, suruksemme vuonna 2018 edesmenneen Tuija Tuomisen Master Dressage tallissa. Tuijalta opin mitä tarkoittaa todellinen motivaatio ja määrätietoisuus. Hevoshuutokauppareissumme Saksaan olisivat elokuvien arvoisia!
Lahasta löysin monia ihania ystäviä jotka opettavat minulle edelleen niin hevosista kuin ihmisyydestä. Kiitos – tiedätte ketä olette niin kuin kirjojen kiitospuheissa aina sanotaan.

Aira Toivola kutsui pilatesmatolle

Aira ja hänen miehensä saivat innostumaan lajista, niin kuin saivat ja saavat edelleen monet muutkin ratsastajat. Hevoset kiittävät paremmin tasapainossa olevia ratsastajia!
Aira on kehittänyt oman ratsastuspilatesmetodinsa ja valmentaakin nyt ulkomaita myöden ratsastajia niin matolla kuin hevosten selässä. Hän on myös kirjoittanut aiheesta kirjan.
Olin tutustunut Pilatekseen jo ennen Airaa mutta jättänyt ensimmäisen pilateskurssini kesken. En vain päässyt kärrylle lajista…
Airan ja Arin pienryhmissä ja heidän todella ammattitaitoisen ohjauksen myötä ymmärsin lajin hienouden! Pilateksesta tuli minulle tapa purkaa stressiä, mutta myös vahvistaa ja vetreyttää kehoa.
pilates

Padma joogastudioiden omistaja Ulla Laitinen palautti minut joogamatolle

Rankkoina teinivuosina olin hakenut lohtua joogasta ja filosofiasta, harjoittanut aikuisiällä satunnaisesti mutta ilman sen suurempaa kutsumusta kunnes Ullan tunnilla koin tietynlaisen kotiintulon. Ilman häntä tuskin olisin koskaan uskaltanut kuvitellakaan että voisin opettaa joogaa, minähän olin jäykkä kun rautakanki! Ulla (nyt Åström) on loistava esimerkki kannustavasta opettajasta joka ymmärtää että tapoja tehdä on yhtä monta kuin on oppilasta tai opettajaakin.
Padma joogastudiot Ulla Åström

2013 Myin Keravan Horse & Rider Oy:n

Tarkoitukseni oli muuttaa ulkomaille mutta elämä saneli toisin ja jäin vielä Suomeen.
Maria Niskanen luotsaa yritystä menestyksekkäästi tänäkin päivänä, nimellä Nordic Horse & Rider Oy.


2013 FAF Nutrition Coach, Fitness Academy of Finland

FAF tuli tutuksi jo vuonna 2011 jolloin kävin FAF Foundation kurssin.

2013 JA’ninas lounge aloitti toiminnan

Lounge kuvasti alusta saakka henkistä, hyvinvoivaa olotilaa. Toiminta alkoi ravinto- ja hyvinvointivalmennuksilla. Vajaan vuoden jälkeen totesin että ihmiset tarvitsevat useimmiten paljon muutakin kuin ‘pelkkää’ valmennusta. Kokonaisvaltaisempaa näkemystä, tukea ja apua hyvinvoinnin lisäämiseksi. Sisällytin lempeitä liikuntamuotoja ja rentoutumisharjoituksia valmennuksiin ja osa valmennuskerroista totetui esim. kävelylenkin aikana.
Tunnuslauseeksi muodostui: Ei vaan rakkaudesta ruokaan, elämään.

Aloin pitää valmennuksia myös Padma joogastudion tiloissa ja ohjata tunteja 2014.
2015-2016 ohjaan lukuisia vakiotunteja joogaa ja pilatesta niin Padmalla kuin Keski-Uudenmaan eri liikuntakeskuksissa.

2013 Tallpeak Imagination, enkeli beaglen vaatteissa saapui

Kahdeksan vuotta sopivaa hetkeä odottanut perheenlisäys toteutui.
Beagle, Tallpeak Imagination eli Iines muutti kotiimme ja valloitti sydämemme. Tallpeak Mindfulness eli Minni saapui kolme vuotta myöhemmin. Koirat opettavat meille uskomattoman paljon pyyteettömästä rakkaudesta, läsnäolosta, aitoudesta ja ilosta!
Beagle

2014 FAF Wellness Coach, Fitness Academy of Finland

Suomen ensimmäiseen Wellness Coach koulutukseen osallistui huikea ryhmä liikunta-alan huippuammattilaisia, kuten Heidi, Jessica ja Lotta – vain muutamia mainitakseni. Itselleni koulutus oli todella käänteentekevä monin tavoin. En voi kylliksi kiittää Heidin ja Lotan kannatteluapua kurssin aikana. Kiitos ja kumarrus koko ryhmälle, olette ajatuksissani usein.

2015 Peak Pilates Basic Mat Certification + täydennyskoulutuksia 2016

Fitness Academy of Finland

2015 Opiskelin yinjoogaopettajaksi – Embodied Yinjoogaopettajakoulutus, Satu Tuomela

On tapahtumia, kokemuksia ja matkoja joita on turha yrittää pukea sanoiksi. Tämä oli yksi niistä.
yinjooga opettajakoulutus

2015
JA’ninas lounge avasi konkreettisen tilan Sipooseen. Vanhan puutalon yläkertaan remontoitiin tunnelmallinen tila joogan yksityistunneille & pienryhmille + hemmotteluhierontoja varten

Jälleen oli yksi unelma toteutettu. Lounge sai konkreettiset seinät ympärilleen. Jatkoin omasta tilasta huolimatta ohjaamista myös muualla. Erityisen kotoisaksi tunsin ja tunnen oloni aina Padmassa, jossa käyn ohjaamassa edelleen muutaman kerran vuodessa nyt Espanjassa asuessani.

2016 Valmistun RYT200 joogaopettajaksi

Tässä Claren Gates-Sjöblomin kaitsemassa ryhmässä jokainen sai kasvaa ja kehittyä omalla tavallaan ja olikin huikeaa seurata miten jokaisen osallistujan opettajuus kehittyi pikkuhiljaa enemmän ja enemmän itsensä näköiseksi. Huikea vuosi!
joogaopettajakoulutus

2016 Ensimmäinen JA’ninas lounge joogamatka Marbellaan

Yksi elämäni parhaimmista viikoista! Mukana opettamassa myös joogafilosofian ekspetti Kreeta. Kaksitoista iloista osallistujaa tekivät viikosta ikimuistoisen.

2016 JA’ninas loungen Sipoon liiketoiminta myyty Sipoon Sykkeelle

Sykkeen perustajien Neten ja Antonin kanssa oli ilo tehdä töitä ja ilolla seuraan Sipoon Sykkeen kehittymistä. Asiakaspalveluun ja -viihtyvyyteen aidosti panostavat kuntosalit eivät ole itsestäänselvyys. Syke tarjoaa myös erityisiä pienryhmätreenejä joten olikin varsin luontevaa että Lounge siirtyi juuri Sykkeen hoiviin.

2017 Espanjaan

Sapattivapaa päättyi viralliseen muuttoon. Espanjasta tuli JA’ninas loungen uusi kotimaa.
Keskityin yksityis- ja pienryhmätunteihin, lempeisiin patikointiretkiin ja aloin suunnitella yksilöllisiä hyvinvointilomia ihmisille jotka haluavat keskittyä hetkeksi vain itseensä.
Marraskuun joogaviikko sai seurakseen syyskuisen patikointiviikon.
joogaa rannalla Espanja

2018 AcuYin® koulutus, Edinburgh

Joogan saralla ei voi koskaan sanoa olevansa valmis ja ‘kurssirohmuna’ rakastan uusien asioiden oppimista & vanhojen taitojen syventämistä. Pidän myös siitä että voin konkreettisesti auttaa ihmisiä rentoutumaan käsieni avulla niin Chi massage hieronnassa kuin joogatunneilla konkreettisen kosketuksen avulla. Koulutus oli Edinburghissa ja kaupunki tekikin minuun lähtemättömän vaikutuksen!

2018 DogNostics Pet Care Technician, DogNostics Career Center

Joogan lisäksi aloin työskennellä koirien kanssa. Pet Care tutkinto oli mielenkiintoinen ja osittain myös melko haastava. Voin suositella kyseistä koulutusta lämpimästi kaikille koiranomistajille vaikkei eläinten kanssa haluaisi töitä tehdäkään.
iloinen koira

2019 Tammikuu alkoi uudella ‘viisi voimaannuttavaa päivää’ ohjelmalla

Rakkaan kummitätini ja serkkuni kanssa pidetty viiden päivän voimaantumisohjelma oli erittäin mielenkiintoinen ja vahvisti käsitystäni siitä että yksilöllisiin itsetuntemukseen, arjen henkisyyteen ja hyvinvointiin keskittyville ohjelmille on kysyntää.
Kolmen vetäjän voimin saimme vuorollamme nauttia myös asiakkaana olemisesta ja vastaanottamisesta. Serkkuni upea läsnäoleva ja hyväksyvä olemus ja kummitätini avoimuus kaikelle sille jota emme voi nähdä – opettavat minulle jokaisella kohtaamisella paljon ja kummitätini kannustus on ollut suurena tukena teini-iästä saakka. Toivon että voin osaltani jakaa kannustusta eteenpäin, sitä kulloinkin tarvitsevalle!
meditaatio vuorilla


2019 DogNostics Fun Scent Games Instructor, level I

2019 DogNostics Dog Training Certificate, koirakouluttajaopinnot alkoivat

Aloitin opiskelun oppisopimuksen tapaan koirakouluttajaksi.
2021 olen suorittanut tasot Apprentice ja Journeyman.
koirien koulutusta
Kuva Heidi Fulford

When we own our stories, we get to write the ending.

Brené Brown

2020 matkailu pysähtyi Covidin vuoksi ja alkuvuotta lukuunottamatta Ihan omatlomat ja retriitit peruttiin

2021

Jatkan työtäni Espanjassa ihmisten ja koirien hyvinvoinnin parissa, kirjoitan blogia ja tuotan sisältöä haamubloggarina & sisällöntuottajana myös muille. Järjestän jälleen jooga- & hyvinvointilomia tilauksesta.
Ohjaan viikottain maksuttoman meditaation verkossa (Zoom) ja pidän livestream joogaa Padma Joogastudion kautta.
Espanja Marbella

2022

Satu Tuomelan Somatic Cueing for Yoga Teachers kurssi 8.-9.1.2022

Mieli Ry Nuoren mielen ensiapu® -koulutus 10.2.-10.3.2022

Mieli Ry Mielenterveyden ensiapu 1 ® – Mielenterveys elämäntaitona koulutus
31.3. – 14.4.2022

Perhejooga, lasten joogan perusteet koulutus 23.4.2022

Koronan helpottaessa vuosi oli täynnä ihania kohtaamisia omalomaisten, patikointi- ja ratsastusretkeläisten kanssa.
Marraskuun joogaviikko toteutui tuttuun tapaan Puerto Banuksessa.

2023

15.12.2022 muutimme Coíniin, Päärynälaaksoon. Jälleen yksi suuri unelma muuttui todeksi.
Kirjoitan tunnelmia “Talo Espanjasta” -otsikon alle.