Talo Espanjasta – valitse osaava kiinteistövälittäjä!

Ajamme huoltoasemalla treffatun, pelokkaalta näyttävän kiinteistövälittäjän perässä vuoristotiellä.
Välittäjä katselee välillä puhelintaan ja jo useampi u-käännös sitten olemme miehen kanssa todenneet, ettei hänellä näytä olevan juurikaan käsitystä siitä mihin olemme menossa.

Automme ja ja tien reunan väliin taitaa mahtua juuri ja juuri Hesari. Toivon ettei ketään tule vastaan ja laskeskelen matkaa edelliseen levennyskohtaan. Käytännössä siis kuinka pitkään pitäisi peruuttaa jos joku tulisi vastaan. Arvon siis samalla kuinka pitkä matka vastaantulijalla olisi peruutella omaansa. Etäisyys ei sinänsä näissä tilanteissa ole mikään mittari, vaan se kumpi elehtii vakuuttavammin. Vetelen henkisesti ristinmerkkejä ja kiitän universumia siitä että mieheni on ratissa.

Muistan takuulla lopun elämääni tilanteen jossa vastaavalla tiellä minua tuli vastaan espanjalainen nainen.
Hän oli tosin juuri ja juuri päässyt omasta pihastaan pois, joten peruutettavaa matkaa takaisin pihaan oli noin 20 metriä. Minulla taaksepäin – kohtaan jossa olisi ollut riittävän leveää jonkun ajaa ohitse, noin 300 metriä.
Tästä huolimatta kävimme autoissa istuen sellaisen elekielitanssin, että harmittelin ettei ala-asteen liikunnanopettajani ollut näkemässä. Suoritukseni oli nimittäin vähintään yhtä upea kun kevätjuhlassa esittämäni vaaleanpunaisen pantterin tanssikohtaus.

Voitin loppujen lopuksi huitomis- ja suu liikkuu mutta mitään ei kuulu – tanssin ja rouva suvaitsi peruuttaa vaatimmattomat metrinsä. Hänen erittäin kiemurtelevaa ja nykivää menoa katsoessa ymmärsin miksi hän piti pintansa niin pitkään.

Espanjalainen maalaismaisema

Espanjassa kuka tahansa voi toimia kiinteistövälittäjänä – valitse siis viisaasti!

Kiinteistövälittäjä on pysähtynyt.
Hän yrittää taas tehdä u-käännöstä.
Hiki puserossani lisääntyy vaikka auton ilmastointi huutaa täysillä.
Puseroni liimantuu selkänojaan kiinni välittäjän touhun alkaessa näyttää siltä että hän peruuttaa itsensä vuoren rinteeltä alas.
Mieheni pysäyttää auton ja menee apuun.

Tovin keskustelun ja puhelinten näpyttelyn jälkeen mies veivaa välittäjän auton nokan takaisin tulosuuntaan, sitten meidän.
Google Mapsin avulla lähdemme johdattamaan välittäjää kohteeseen, mies on hyvä lukemaan karttaa ja kuuntelemaan Mapsia, välittäjältä loppui usko kesken. Jos olisimme saaneet osoitteen alunperinkin, olisimme säästyneet monelta mutkalta.

Pääsemme lopulta perille kohteeseen, jossa espanjalaisen omistajan kanssa kierrämme taloa ja tiluksia.
Välittäjä seuraa perässä ja tulkkaan hänelle mitä omistaja sanoo. Englannista juuri muuttanut ja välittäjäksi ryhtynyt mies on entinen näyttelijä (vai oliko se käsikirjoittaja?), eikä hän osaa sanaakaan espanjaa.

Lähtiessämme pois, mies pyytää välittäjää seuraamaan perässämme rantatielle saakka. Emme halua että hän eksyy vuorille tai joutuu tilanteeseen jossa hänen taitonsa näyttelijänä joutuvat koetukselle. Espanjalaisten huitominen ja huutaminen saattaa olla tottumattomalle pelottavaa.

Toivotamme välittäjälle hyvää jatkoa ja ajamme kotiin. Ei tärpännyt.

Helle on käpristänyt espanjalaisen ruusun terälehtien reunat

One thought on “Talo Espanjasta – valitse osaava kiinteistövälittäjä!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s