Vaivan väärti?

Hartioita särkee, väsyttää ja alaselkä juilii. SI-nivel on taas heittäytynyt virheelliseen asentoon. Se on tosin ollut siellä lähes 20 vuotta, joten tuntee olonsa kotoisaksi. Sai keittiössä seisomisesta tarpeekseen ja käytti sitä tekosyynä paluuna entiseen. Mokoma!
Lähes kaksi vuorokautta keittiöhommia takana ja vähintään toinen mokoma edessä.
Onko jouluruokien itse tekeminen todellakin kaiken vaivan väärti?

Kun laskee oman ajankäytön, kauppareissujen ajat bensat mukaan lukien, raaka-aineiden hinnat, uunin porottamisen, tiskikoneen jylläämisen ja omien hermojen lämpenemisen, tulee tulokseen että itse tehtyjen tekeminen on todellakin aliarvostettua puuhaa. Vaikka raaka-aineet itsessään eivät ole kalliita, kerryttävät tarveaineet kauppalaskua kummasti. Kuoriminen pilkkominen voitele laatikot keitä pilko pipaloi raasta soseuta – vievät tolkuttomasti aikaa! Ja sitä tässä maailmassa ei kenelläkään ole tuhlattavaksi tai ainakaan itsestäänselvyytenä otettavaksi.

Rosollin suolakurkut kaivetaan itse tehdyistä etikkakurkkupurkeista, joita on väkerretty pitkin syksyä. Punajuuret ostetaan tietysti raakana, kun itse tehdään, niin tehdään alusta saakka! P*r#k*#
Sormet täynnä laastareita kaikista olipa terävä veitsi – ohoista ollaan vähän kateellisia niille ketkä juhannuksena ryöppäsivät uudet perunat pakkaseen. Ensi juhannuksena sitten!

Kokkailun lomassa juodut glögit ja piparit kerryttävät laskun lisäksi turvotusta, jota olisi syytä välttää ennen joulua. Pikkumusta pikadieetti tai vuorokauden mehupaasto kun kaikki on valmiina? Joulusuklaatkin ovat huvenneet jo huimaa vauhtia! Pakko ottaa vielä pari piparia.

Ensimmäinen perunalaatikkoerä meni harakoille, tai tässä tapauksessa pakastimeen odottamaan mitä näistä tehdään jatkossa – reseptiä. Kun voin korvasi margariinilla ja täysmaidon kauramaidolla, maistuu tulos pliisulle kauravelli-peruna-puurolle.
Olisi varmaan pitänyt etsiä oikea vegeresepti eikä luottaa omaan hyvä tästä tulee – intuitioon. Intuitioni on yleensä oikeassa, ja tarkemmin ajateltuna se saattoikin sanoa että katso jotain muuta reseptiä kuin sitä isältä saatua. En siis kuunnellut.
Rohkenen kyllä väittää että osasyyllinen on suuret, vetiset espanjalaiset perunat. Teen seuraavan erän Rosamundasta, ne sentään maistuvat perunalle täälläkin.

Pakko ottaa vielä pari piparia. Ja glögi.
Mites sitä voitaikinaa oikein tehdään? Kai niitä torttujakin pitäisi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s