Marbellan maine luksuskohteena pitää paikkansa ja pintansa

Terkkuja Ferrareiden, Lamborghinien ja muiden luksusbrändien luvatusta kaupungista.
Parin todella hiljaisen vuoden jälkeen kesä oli entistäkin kuumempi, bileet entistä villimmät ja uima-allasklubien desibelit sekä katujen roskaisuus ylittivät tavallisten työssäkäyvien sietokyvyn rajat – kuukausien ajan.

Syksy alkoi Espanjassakin

Sää on päivisin edelleen varsin helteinen, mutta aamuissa ja illoissa on jo ihanasti raikkautta. Olen jo useampana aamuna laittanut pitkähihaisen paidan päälle. Odotankin talvea innolla!

Viilenevät päivät mahdollistavat taas pitkät patikointi- ja ratsastusretket.
Koiratkin pääsevät taas kunnolla lenkeille ja elämä palailee raiteilleen kesän äänekkäiden juhlien jälkeen.
Rannalla voi taas rauhassa joogata ilman että baareista palaavat tupsahtavat viereen jatkoille. Sopu toki sijaa antaa ja Marbellan 23 kilometriä rantaviivaa tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja nauttia elämästä meren äärellä.

Meillä shampanja on pääosin vaihtunut kombuchaan, mutta pitää sitä nyt ainakin kerran kesässä skoolata kunnon kuplilla!

Kesä oli kuuma monella tavoin!

Tämä kesä olikin varsin railakas!
Vaikutti todellakin siltä että moni oli juhlimassa parin vuoden edestä.
Korona pakotti monet siirtämään matkojaan useampaankin kertaa, joten vihdoin vapauden koittaessa Marbella ja erityisesti Puerto Banuksen kuuluisa huvivenesatama oli täynnä entistäkin villimpiä juhlia ja juhlijoita.

Kaduilla oli iltaisin ruuhkaa, luksusmerkkjeä myyvät liikkeet olivat täynnä ihmisiä ja suositun Picasso pizzerian jono oli kymmeniä metrejä pitkä. Sataman huvijahtien kannet oli kansoitettu juhlista joihin toki kuuluivat omat DJ:t, kokit, baarimikot ja tarjoilijat.

Viimeisetkin uima-allasklubit sulkevat ovensa talveksi kuun vaihteessa, joten katukuvan täyttävät bilettäjien ja polttariryhmien sijaan rauhallisemmat turistit ja paikalliset asukkaat. Osa rantabaareista on auki niin kauan kun säät suosivat, joten hyvällä tuurilla joulukuussakin voi vielä viettää ihanan rauhallista rantaelämää ja nauttia lounasta upottaen paljaat varpaat hiekkaan.

Puerto Banus on täynnä luksusbrändien liikkeitä.

Marbellan maine luksuskohteena ei ole tuulesta temmattu

1950-luvulta startannut maine julkkisten ja suihkuseurapiiriläisten tapaamispaikkana pitää pintansa ja arvonsa.

Muistan lukeneeni tovi sitten erään Marbellassa pitkään toimineen kiinteistövälitystoimiston arvion, että vuonna 2018 Marbellan alueella myyntiin 65 huvilaa joiden hinta oli yli 4 miljoonaa euroa. Vuonna 2021 vastaava lukema oli 150. 
Vuonna 2021 myytiin siis yli 150 huvilaa joiden hinta oli yli 4 miljoonaa!
Ei siis ihme että vanhan kielikouluni kurssikaverit lentelevät yksityiskoneilla ja joogassa tavatut näkyvät somessa superjulkkisten synttärijuhlissa.

Tänä kesänä Marbellassa bongattiin jälleen lukemattomia julkisuuden henkilöitä ja Puerto Banuksen satamassa vieraili huikeita huvipursia. Osa on niin suuria että ne jouduttiin  jättämään ankkuriin varsinaisen sataman ulkopuolelle.

Perushotellien hinnat kipusivat satoihin euroihin yöltä, Airbnb-asunnot olivat käytännössä loppuunmyyty ja suosituimpiin ravintoloihin oli vaikea saada pöytää.
Kesän alussa lähellemme avatussa Hard Rock hotellissa yö maksoi heinäkuussa halvimmillaan reilut 500 euroa. Eikä tämä hotelli siis todellakaan ole kalleimmasta päästä!

Hintataso yleisesti on noussut siinä missä kaikkialla muuallakin. Eläminen Espanjassa on edelleen kuitenkin edullista Suomeen verrattuna.
Marbellassa voi toki elää myös hyvin kalliisti.
Toiset maksavat käsilaukusta yli 10 000 euroa, toiset elävät samalla laukkubudjetilla koko vuoden.
Jokainen tavallaan.

Minä jatkan haaveilua maalle muuttamisesta, mutta en liian kauaksi Marbellasta😉!

PS. Täältä voit lukea miten talohaave etenee!

Seuraa myös Instagramissa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s