Helpot banaanimuffinit – takuuvarma resepti!

Muffinien tai muffinssien, kumpaa sanaa sitten tykkääkään käyttää, leipominen on erittäin helppoa. Netti pursuaa toinen toistaan herkullisempia kuvia ja reseptejä, mutta maku onkin sitten toinen juttu. Siksi halusin jakaa juuri tämän reseptin kanssasi, koska tämä todellakin toimii!
Alkuperäinen resepti on Annin Uunissa blogista. Yksinkertaiset reseptit ovat useimmiten parhaita ja helposti muunneltavia, niin tämäkin.

Makuasioista on turha kiistellä, mutta naapurini ovat ainakin kiiteelleet tällä reseptillä tehtyjä. Koronakriisin aikana on tullut leivottua ainakin kerran viikossa, ja näiden helppous on todellakin vailla vertaa. Tänään en ollut suunnitellut edes leipovani, mutta koska uuni oli päällä lasagnea varten ja muutama banaani alkoi näyttää jo liiankin kypsältä, tartuin toimeen.

Olen käyttänyt samaa reseptipohjaa monien muffareitten leipomiseen. Mausteena on ollut päärynää, mustikkaa ja salmiakki-suklaatakin. Jugurttia olen vaihdellut, käyttäen pääasiassa soijapohjaisia tuotteita. Vegaanisen reseptin tästä saa helposti, tosin silloin tietynlainen kuohkeus jää helposti puuttumaan. Leivonnassa suosin edelleen ihan oikeita munia, voita ja maitoa vaikka usein vegaanista kokkaankin. Sokerin määrää olen vaihdellut, aina ei tee mieli yhtä makeita herkkuja. Ja varsinkin jos aikoo herkutella kello viiden teellä kera Englannin maaseudulle sijoittuvan tv-sarjan, tulee muffinit halkaista ja sipaista päälle vähän hilloa ja kermavaahtoa – silloin todellakin riittää että itse leivonnainen on hieman vähemmän sokerinen.

Olen nauttinut elämässäni kaksi ‘oikeaa’ kello viiden teetä. Toisen Lontoossa Harrodsin tavaratalon ravintolassa ja toisen Hotelli Kämpissä. Molemmilla kerroilla kokemusta kanssani jakamassa on ollut hyvä ystäväni Päivi. Syöminen ja kahvittelu on aina parasta hyvässä seurassa!
Neiti Marple, Hercule Poirot, Doc Martin, Heartbeat sarjan pubin Gina tai Downton Abbeyn henkilökunta käyvät myös mainiosti seuraksi jos ystävättäresi eivät teekutsuista välitä. Koirat osallistuvat varmasti mielellään myös, tosin meidän beaglet ovat viljattomalla ruokavaliolla joten joutuvat vain kuolaamaan vieressä. Tietysti annan niille pienen pieniä juuston tai kurkun paloja, en sentään sydämetön ole. Ja kello viiden teelle kuuluvat tieysti kurkkuleivät! Pöydästä meillä ei koiria ruokita, mutta sohva onkin sitten ihan eri juttu.

Ihania herkkuhetkiä!

12 kpl muffinsseja

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 0,5 rkl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus kanelia
  • 100 g voita
  • 1,5 dl banaani- tai maustamatonta jugurttia
  • 2 kananmunaa
  • 2 pientä hyvin kypsää banaania (tai 2-3 dl mustikoita tai vadelmia)

Sulata voi ja anna jäähtyä.
Pilko banaanit pienen pieniksi paloiksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään, ja sekoita banaanin palat seokseen.
Sekoita toisessa kulhossa voisula, munat ja jugurtti.
Yhdistä seokset suhteellisen tasaiseksi, mutta älä kuitenkaan vatkaa tai sekoita liikaa (muutoin muffineista tulee sitkeitä).
Laita muffinipellille paperiset vuoat, jaa taikina ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 20-25 min. Paiston jälkeen anna jäähtyä ja ripottele päälle hieman tomusokeria ja kanelia.

Banaanimuffinssit paistattelevat Marbellan ilta-auringossa.
Espanjan lockdown on kestänyt nyt kahdeksan viikkoa. Olin toivossa että näitä muffareita olisi voitu pakata maanantaina piknik-koriin metsäretkelle mukaan, mutta eipä ole patikoimaan vielä asiaa, ensi viikolle odotetut kevennykset kun peruttiin lauantaina.
Autolla ei saa ajaa urheilukohteeseen, vaan liikkumaan on lähdettävä suoraan kotiovelta ja sporttaaminen on suoritettava 06:00-10:00 tai 20:00-23:00 välisenä aikana. Eri ikäryhmillä on eri ajat. Marbellassa tartuntoja on ollut hyvin vähän ja täällä on varsin hiljaista koska turisteja ei ole ja osa kahta maata kotiaan pitävistä vakioasukkaistakin lähti toiseen kotiinsa kun se oli vielä mahdollista. Onhan tämä jo rankkaa, mutta olemme kiitollisia siitä että nyt päästään edes lenkille! Toivottavasti viikon päästä jo töihinkin, edes jollain tapaa. Vapautuksia odotellessa ehtii vielä leipoa pariinkin kertaan ja testailla muutamaakin uutta ruokalajia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s