Makeaa mahan täydeltä Marbellassa

Marbella sijaitsee noin 45 min ajomatkan päässä Málagan lentokentältä ja noin 30 min ajomatkan päässä suomalaisten paremmin tuntemasta Fuengirolasta.
Tämä suihkuseurapiirien juhlimispaikkana ja julkkisten näyttäytymisareenana tunnettu kaupunki tarjoaa paljon myös tavallisissa varvastossuissa tepasteleville.
Tässä jutussa liikutaan kuitenkin luxusmerkkien perässä!

 1. Puerto Banus
  Maailman kuulussa huvivenesatamassa vierailussa on riskinsä. Kukkaro voi keventyä ja luottokortti kuumentua – shoppailija on päätynyt paratiisiin! Luxusmerkit kuten Jimmy Choo, Dior, Hermès, Versace ja Gucci kutittelevat jo niminä kuplivan shampanjan tavoin. Satamasta löytyy pienissä määrin myös muita putiikkeja, sekä lukuisia baareja ja ravintoloita. Herkullisimmat cocktailit tarjoaa sataman toisessa reunassa oleva Astral. Laivaa muistuttavassa baarissa on laaja cocktail-lista, ystävällinen palvelu ja iltaa kohden tunnelma tiiivistyy, samassa tahdissa musiikin volyymin kanssa.
  Lasillinen kuplivaa maistuu makealta myös keskeisemmällä paikalla olevassa Salduba baarissa, joka onkin loistava ohikulkijoiden tarkkailuun, mutta varaudu korkeaan hintatasoon ja töykeään palveluun.
  Pizzeria Picasso tarjoaa mainoksensa mukaisesti sataman parhaat pizzat. Suuressa ravintolassa on turha kuvitella keskustelevansa rauhassa, mutta ruoka on hintansa ja jonottamisen väärti.
  Louis Vuittonin viereisessä ravintolassa Los Bandidoksessa hintataso on korkeahko, mutta laatu ja palvelu myös sen mukaista.Huvijahdit ovat toistaan hulppeampia ja mielikuvitus laukkaa niiden henkilökuntaa katsellessa. Messinkejä kiillotetaan ja ja puitteita puunataan, henkilökunta ahkeroi omistajien shoppaillessa. Kuka vilahti bikineissä laivan kannella? Kenen huvijahtia vartioidaan useamman Sylvester Stallonea muistuttavan miehen voimin?Banus_beach
 2. Marbella Club ja Puente Romano
  Nämä hotellit – ah, sanoin kuvaamattomia kokemuksia luxusta ja hyvää palvelua rakastaville. Jo lounaalle on tosin syytä vetää parempaa mekkoa ylle ja tarkistaa että kampaus on ojennuksessa. Puente Romanon Sea Grill ravintolan lounas buffee maksaa 89 euroa.
  Huoneen hinta voi olla yli 500 euroa yöltä.
  Arvokkaat hinnat pitävät huolen että naapuriksi saattaa saada kirjaimellisesti kenet tahansa. Vuosittaiset Starlite festivaalit  houkuttelevatkin paikalle paljon julkisuuden henkilöitä niin esiintyjinä kuin katsojinakin.
  Rachels Eco Love  tarjoaa kohtuullista kukkaron kevennystä janon tai nälän yllättäessä, eikä erillistä pukeutumiskoodia ole. Paikka on myös vegaanien suosiossa, ja myös koirat ovat tervetulleita.
  Marbella Club huokuu hillittyä arvokkuutta. Jo nettisivutkin tuoksuvat rauhoittavasti laventelille ja yrttiteelle. Täällä aallotkin liplattavat tavallista hillitymmin ja hiekka näyttää valkoisemmalta. Ohi kulkiessani olen usein tuoksutellut Spasta leijailevia eteerisiä öljyä ja haaveillut että joskus ehkä…bali beautiful beauty bloom
 3. Marbellan vanha kaupunki
  Klassiset kapeat kujat kutsuvat ihastelmaan,  herkuttelemaan ja istumaan ajan kanssa. Liikkeet sulkevat siestan ajaksi joten kannattaa mennä heti aamupäivästä. Monet liikeet avaavat vasta klo 10, joten ehdit hyvin nauttia aamiaiseksi perinteiset churrot kahvin tai kaakaon kera.
  Appelsiiniaukio eli Plaza de los Naranjos, on nimensä mukaisesti täynnä appelsiinipuita joiden varjossa on mukava istahtaa. Lounasajan, klo 14 koittaessa – ota tapas siellä ja toinen täällä. Älä pidä kiirettä vaan antaudu nautinnolle. Makuasioista on turha kiistellä, joten etsi oma lempipaikkasi. Moni paikka on erikoistunut johonkin tiettyyn, joten kannattaa kokeilla useampaa!
  Jututa tarjoilijoita, keskustele muiden turistien kanssa ja heittäydy espanjalaiseen, puheliaaseen elämänmenoon. Espanjalaisille ruokaa tärkeämpää on seura.
  photo of a toastAsun kivenheittämän päässä Puerto Banuksesta. Kun arki on jotain ihan muuta kuin suihkuseurapiirielämää – pyörii elämä enemmän tavallisissa kortteleissa, lomatekemisten sijaan ja satamassa vierailut ovat harvemmassa. Silloin tällöin on toki hauska laittaa jotain muutakin jalkaansa kun joogapöksyt ja heittäytyä sataman humuun!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s