Aurinkoiset aamut

Rakastan erityisesti Espanjan aurinkoisia aamuja.
Sälekaihtimien väleistä hiipivä valo, palmujen ääriviivat, kirkas taivas.
Auringon säteet jotka vielä uneliaasti hiipivät iholle – konreettisesti lämmittävät, pihan isossa puussa kovaan ääneen aamupalaveria pitävät linnut ja sängyssä venyttelevät, haukottelevat koirat herättävät lempeästi uuteen päivään. Kello 7.15.

Kun koirat huomaavat että olet hereillä, alkaa iloinen aamusekamelska jossa molemmat kilpaa kertoavat kuinka ihanaa onkaan nähdä taas pitkän yön jälkeen.
Pienemmän koiran tunkiessa liian lähelle vanhempaa – se murahtaa ja lähtee olohuoneen nojatuoliin vielä jatkamaan unia, pienemmän jäädessä paijattavaksi, selällään köllötellen, maha kohti taivasta. Leveä sänkymme on tulvillaan heiluvia häntiä, lämpöä, iloa ja rakkautta. Luulen että mieheni voisi silti joskus toivoa jonkin muunlaistakin herätystä…

Koirat ulos, kahvi tippumaan, puuro hautumaan ja lyhyt aamuharjoitus tai meditaatio terassilla yön kosteuden vielä tuntuessa ilmassa. Meri näkyy terassilta kun vähän varvistaa, vuoret toisessa suunnassa. Konkreettisesti tervehdin taivasta, aurinkoa ja maata. Jo lyhyenkin harjoituksen aikana tuntee kuinka ilma lämpenee ja valo kirkastuu. Keuhkot heräilevät pikkuhiljaa, hengittäen vähän lisää ilmaa jokaisella kierroksella. Hapen lisäksi hengitän lämpöä, valoa, rauhallisuutta ja hiljaisuutta. Ujutan varpaisiin saakka, varastoin tulevaa ajatellen, purkitan kun avomaankurkkuja. Rakkaudella ja jotta voisin joskus antaa omastani myös eteenpäin.

Kun on aikaa ajatella ja valmistella, on helppoa syödä terveellisesti.
Kehoaan kunnioittaen, solujaan raviten, mieltäänkin hemmotellen.
Puuron keittämiseen, hedelmien kuorimiseen ja smoothieiden tekemiseen menee toki enemmän aikaa kun jugurttipurkin avaamiseen tai leivälle päällisten keräämiseen.
Tänä aamuna herkuttelin kauramaitoon keitetyllä puurolla, pellavansiemenillä, boysenmarjoilla, mandariinilla ja parilla kupillisella maitokahvia.

Istun aamiaisen jälkeen terassilla. Kello on kymmenen, Espanja vasta heräilee.
Onhan sunnuntai jolloin on aikaa hidastella kaikessa rauhassa. Äitienpäivää täällä vietettiin jo viikko sitten.
Lämpötila varjossa +20. Kiitollisena nautin lämmöstä, kellertävästä aamusta joka päivän edetessä muuttuu ensin keltaiseksi, sitten okraksi ja oranssiksi. Kesää kohti mennessä värit vielä tummuvat ja muuttuvat syvemmiksi. Ja tiedän että värejä on tulossa vielä lisää. Iltapäivä ja ilta ovat ihan omat lukunsa.

Herkullisen värikästä sunnuntaita (ja koko elämää)! Ohessa herkullisen ja terveellisen tuorepuuron ainekset. Määrät sen mukaan miten paksua/löysää puuroa haluat. Pähkinävoin kanssa kannattaa olla maltillinen.

-sokeroimatonta mantelimaitoa
– kaurahiutaleita
Laita illalla kuppiin, sekoita ja  laita jääkaappiin. Aamulla sekoita, lisää joukkoon
– baanani pilkottuna
– saksanpähkinöitä
– pieni lusikallinen cashewpähkinävoita (sokeroimatonta, ei lisäaineita)
Sekoita ja syö. Tämä on niin hyvää että menisi mielestäni vegeyställe myös jälkkäristä?
Tuunattuna ehkä vielä mansikoilla.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s