Utelias urkkii, kiinnostunut keskustelee?

Olen utelias, sekä kiinnostunut – ihmisistä.
Taustoista tarinoiden takana, totuuksista tasapaksujen “ihan hyvää” -lausahdusten sijaan, aidoista asioista.

Espanjassa “mitä kuuluu” kysymykseen ei odoteta muuta vastausta kuin “hyvää”. Kysymys on vain luonnollinen jatke tervehdyksen perään tai sen sijaan, muttei kysyjää varsinaisesti kiinnosta mitä sinulle kuuluu – ellei kyse ole sitten lähemmästä ystävyyssuhteesta.
Parempi siis vain vastata bien, bien – eikä asettaa kysyjää tukalaan tilanteeseen vastaamalla pidemmän kaavan mukaan työstressistä, perheongelmista tai rikki menneestä autosta.

Utelias sanalla on helposti negatiivinen kaiku. Kiinnostunutta sen sijaan pidetään ystävällisenä, välittävänä keskustelijana.
Onko naapurisi utelias –  juorutakseen seuraavalle naapurille? Vai aidosti kiinnostunut sinusta ja tekemisistäsi?
Asioilla on eroa kuten sanoillakin. Siksi niitä tulisikin käyttää harkiten.
Joku kuulee rivien väleistä sanomia joita siellä ei ole, joku ei kuule vaikka käyttäisit megafonia ja artikuloisit erittäin selkeästi. Vastuu sanoman vastaanottamisesta on kuulijalla, vastuu matkaan saattamisesta lähettäjällä. Sillä mitä sanot, on merkitystä.
Sillä mitä teet, on varmasti vielä enemmänkin merkitystä. Mutta sepä vasta onkin merkityksellistä kun puheesi ja tekosi ovat ristiriidassa keskenään – vai onko?

Olen kiinnostunut miten taidemaalari on päätynyt ammattiinsa ja utelias millaista hänen elämänsä oikeasti on. Tuskin pelkkiä shampanjan huurruttamia avajaisia. Epätoivoa, onnistumisia? Masentumisia, riemukkaita ilonkiljahduksia?
Olen kiinnostunut serkkuni matkasta Intiaan ja utelias millaista Amma-keskuksessa on elää, olla, mistä muut ovat tulleet, miksi juuri sinne?
Olen kiinnostunut Saku Tuomisen (kirjoittanut useita kirjoja, mm. Luova Järkevyys) persoonasta ja olisin utelias elämään hänen vanavedessään viikon. Millaista hänen työelämänsä oikeasti on?

Olen kiinnostunut sinusta.
Haluan aidosti tietää mistä pidät, mikä sinua kiinnostaa, liikuttaa, itkettää, naurattaa.
Älä siis epäröi kun kysyn mitä kuuluu.

#aitous #rehellisyys #luottamus

Kiinnostunut, utelias, innostunut Pitta* käy helposti ylikierroksilla.
Suorittaa, keksii, ideoi, suunnittelee herkeämättä, mutta veden äärellä viilenee ja rauhoittuu….
Tarifa syyskuussa 2016, Dos Mares rantahotellin terassilla auringon laskiessa.
Mies, koira, lasillinen onnenkuplia paikallisessa kuohuviinissä. Hiljaisuus, seesteisesti keinuva meri, auringon lämmittämä kivetys, hiekkarantaa silmänkantamattomiin, rannalla rauhallisesti ravaavat ratsukot.
Helppo hengittää.  Helppo unohtaa hetkeksi kuka on, mihin menossa ja mistä tulossa. Olla. Onnekas, kiitollinen, rakastettu, rakastaa.

*ks. Ayurveda kehotyypit
dosmares2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s