Arvot arjessa

Lauantai-iltana klo 17.3o olen lähdössä viikonlopun kurssipaikalta kotiin.
Jään katsomaan kaunista auringolaskua, joka värjää taivaan pastellin keltaiseksi ja vaaleanpunaiseksi. Pilvet näyttävät suurilta, vaaleansinertäviltä hattara-pumpuleilta.

Jään. Haluan nauttia hetkestä. Tunteesta, kauniin Porvoon tunnelmasta. Hengestä jonka idyllinen Fredrikan lähde minuun hengittää. Haluan jättää muistijäljen siitä kuinka asiakas pyysi minua katsomaan kanssaan ikkunalaudalla olevaa tuoksupelargoniaa. Kasvi on pistokas Fredrika Runebergin (1807-1879) puutarhasta, joten sillä on vahvat juuret ja perimä. Mitä kaikkea puutarhaan alunperin istutettu kasvi onkaan saanut nähdä ja kuulla!

Päivä on ollut pitkä, mutta sellainen joksi olen sen itse tehnyt. Olen saanut ohjata pilatesta, joogaa ja päättää työpäivän kurssiin Porvoossa. Olen saanut keskustella asiakkaiden kanssa joogasta, hyvinvoinnista, arvoista ja niiden toteutumisesta arjessa, toiveista ja tulevaisuudesta. Saanut kuulla ja keskustella. Olla osana luottamusta.

Tällä viikolla olen nostanut kiitollisuus-kortin sekä tarot – että hyvän mielen kortit pakasta. Sain myös opastusta aloittaa aamuni kiitollisuus-ajatuksin, toistaiseksi olen tehnyt sen tietoisesti vain illalla ennen nukkumaan menoa.
Olen saanut asiakkailta tuntien jälkeen kiitos-viestejä. Myös sellaisen jossa “tuli kiitollinen olo”.
Muistutan usein tunneillani siitä että tunnelman luovat osallistujat, minä kannattelen ja tarjoan raamit tauluun jonka jokainen maalaa itse. Ohjaan, mutta jokainen tekee harjoitustaan omalla tavallaan, omaa kehoaan kuunnellen ja kunnioittaen. Opastan ja tarjoan vaihtoehtoja, mutta päätöksen ja vastuun kantaa aina osallistuja itse. Itseään varten.

Kiitollisena ajoin kotiin. Elän arvojeni ja toiveitteni mukaista elämää. Rehellisyys, vapaus, ja luottamus saa nyt seurakseen myös kiitollisuuden. En ole aiemmin ajatellut että sitä voisi ajatella arvona. Lämmin halaus ja nöyrä kiitos kaikille tässäkin viikossa mukana olleille. Kurssilaisille toivotan ihanaa sunnuntaita Sannan seurassa. Sannaa kiitän sielunsiskoudesta, kuinka helppoa onkaan tehdä yhteistyötä kun ajatusmaailmat ja arvot kohtaavat.

“Miten olisi jos…Kaikki muutokset maailmassa, kaikki vallankumoukset, kaikki valloitukset, kaikki millä on merkitystä, saavat alkunsa siitä, että joku alkaa miettiä “miten olisi jos…”.
Care Santos -kirjassa Suklaan maku. Esineiden sisällä elää tarinoita ja ääniä jotka kertovat niistä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s