Yinjooga

Yinjoogassa asanoissa pysytellään useita minuutteja paikallaan antaen kehon ja mielen rentoutua. Tämän mahdollistamiseksi asana usein tuetaan sellaiseksi, että siinä voi vain levätä tarvitsematta käyttää voimia asennon ylläpitämiseen. Tunnilla ei nosteta sykettä vaan päinvastoin rentoudutaan ja lasketaan kehon stressitasoa.

Yinjooga on enemmänkin mielen ja kehon tuntemusten havainnointia kuin asanoiden suorittamista. Asanat linjataan yksilöllisesti, joten voit aina tehdä täydellisen, sen hetkisiin tarpeisiisi sopivan harjoituksen.

Jokainen tunti on omanlaisensa kokemus. Tunnin teemat vaihtelevat; lisäksi esimerkiksi vuorokaudenaika vaikuttaa siihen, millaiseksi harjoitus muotoutuu. Parhaimmillaan yinjooga on meditatiivinen harjoitus, joka antaa vahvan kokemuksen siitä, että kaikki on hyvin eikä tarvitse edetä minnekään – olet jo perillä.

Säännöllinen harjoittelu virkistää aineenvaihduntaa, auttaa lihaksia palautumaan ja lisää lihaskalvojen joustavuutta. Ehkä huomaat myös kärsivällisyytesi kasvavan, kiitollisuutesi lisääntyvän ja silmiesi avautuvan näkemään yhä enemmän kauneutta itsessäsi ja ympärilläsi.

Yinjooga sopii niin joogakonkareille kuin joogaan vasta tutustuville. Olet täydellinen ja valmis yinjoogaharjoitukseen juuri sellaisena kuin olet. Yinjooga tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden löytää juuri oman näköisen joogaharjoituksen.