Yinjooga

Yinjoogassa asanoissa pysytellään useita minuutteja paikallaan, antaen kehon ja mielen rentoutua. Yinjooga on enemmänkin mielen ja kehon tuntemusten havainnointia kuin asanoiden suorittamista. Se on siis dynaamisen joogan vastakohta ja loistava harjoitus taltuttamaan kiirettä ja stressiä.

Harjoitus vaikuttaa varsinkin iän myötä kiristyviin lihaskalvoihin (faskia) ja harjoitus voidaan kohdetaan erityisesti jollekin kehon alueelle, kuten niska/hartia, lantion seutu, selkä & pakarat jne. Tunti suunnitellaan aina asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti.

Harjoituksen lähtökohtana voidaan toki pitää ‘vain’ kehollista ajattelua, tai lähestyä tunnetilahavainnoimisen kautta. Kehomme varastoi helposti ärtymystä lantion seudulle, kuormitusta alaselkään ja surua keuhkoihin. Yinjooga on erittäin loistava apukeino itsetuntemuksen parantamiseen ja  kehotuntemuksen lisäämiseen.

Jokainen tunti on omanlaisensa kokemus. Tunnin teemat vaihtelevat; lisäksi esimerkiksi vuorokaudenaika vaikuttaa siihen, millaiseksi harjoitus muotoutuu. Parhaimmillaan yinjooga on meditatiivinen harjoitus, joka antaa vahvan kokemuksen siitä, että kaikki on hyvin eikä tarvitse edetä minnekään – olet jo perillä.

Säännöllinen harjoittelu virkistää aineenvaihduntaa, auttaa lihaksia palautumaan ja lisää lihaskalvojen joustavuutta. Ehkä huomaat myös kärsivällisyytesi kasvavan, kiitollisuutesi lisääntyvän ja silmiesi avautuvan näkemään yhä enemmän kauneutta itsessäsi ja ympärilläsi.

Yinjooga sopii niin joogakonkareille kuin joogaan vasta tutustuville. Olet täydellinen ja valmis yinjoogaharjoitukseen juuri sellaisena kuin olet. Yinjooga tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden löytää juuri oman näköisen joogaharjoituksen.

Koska Yksityistunnilla tai pienryhmässä on mahdollista linjata asanat (asennot) jokaiselle yksilöllisesti, voit aina tehdä täydellisen, sen hetkisiin tarpeisiisi sopivan harjoituksen. Jäykkyys ei ole suinkaan este, tässä joogamuodossa se on jopa tietynlainen hyve. Tule niin kerron miellelläni miksi yliliikkuvuus (jota niin helposti sosiaalisen median joogakuvissa näemme) on joogaa ajatellen haasteellisempaa!

AcuYin® on yinjoogaharjoitus jossa normaalien asanoiden lisäksi käsitellään kehon acupisteitä käsin tai pallon avulla. Jokainen harjoitus on teemoitettu tiettyjen meridiaanien (energiakanavat) mukaan tai Kiinalaisen lääketieteen elementtiteorian mukaisesti kyseessä olevaan vuodenaikaan keskittyen.

Osa ohjaamistani AcuYin® tunneista on nimetty Yin Bliss tunneiksi.
Bliss-tunneilla avustan sinua normaalia enemmän, painelemalla tai hieromalla acupisteitä, sekä muutoin tukemalla asanassa oloasi kosketukseni avulla. Bliss-tunnit ovat erittäin rentouttavia ja sopivat loistavasti illan viimeiseksi harjoitukseksi. Näihin tunteihin on mahdollista yhdistää myös pitkä meditaatio ja / tai eteerisiä öljyä.