Patikointiviikko 7.-12.9.2020

Antaudu vihreydelle,
luonnon hellälle hoivalle, vuorien voimaannuttavalle vaikutukselle!
Vietä upeat kuusi päivää patikoiden Espanjassa, upeissa Andalucían maisemissa. Hengitä puhdasta vuoristoilmaa, tutustu eteläisen Espanjan kasveihin, tee luonnonmukaisia tuotteita eteeristen öljyjen avulla ja nauti kehoa ravitsevasta ruoasta.

Janina Tainio & Annalena Saarikivi

Ohjelma

Maanantai 7.9.2020
Tervetuloa, viikon ohjelman läpikäyminen ja toisiimme tutustuminen.
Pieni patikointi- ja kyläretki Benahavíkseen jossa omaa aikaa ja mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen. Retken kokonaiskesto noin 5 tuntia, patikoinnin osuus noin 2,5 tuntia. Innokkaimmat voivat tehdä vielä toisen pienen patikointiretken Janinan antamien ohjeiden perusteella ja palata Marbellaan omaa tahtiaan taksilla tai bussilla.

Tiistai 8.9.202
Patikoimme Sierra Bermejan upeissa maisemissa ja saamme kenties vuohistakin seuraa. Voimme ihastella vuorten yllä liiteleviä lintuja, joten ehkä nappaat pienet kiikarit mukaan.
Nautimme herkullisen piknik-lounaan ja ehkä meditoimmekin tovin, osallistujien toiveista riippuen. Sierra Bermejan alueella on mahdollisuus ihastella ja lempeästi ehkä hypistelläkin erilaisia yrttejä. Korkkitammet varjostavat mukavasti osan matkaa ja hyvällä tuurilla pääsemme lepuuttamaan jalkoja toviksi vuoristopuroon ja hellimme hengitysteitä raikkaan villimintun tuoksulla. Retken kesto noin 4 tuntia josta patikoinnin osuus noin 3 tuntia.

Illemmalla teemme jalkakylpysuolaa sekä jalkojen virkistys roll on-tuotteen. Tuotteisiin käytämme täysin luonnonmukaisia raaka-aineita. Voit käyttää tuotteita jo luontoviikon aikana ja matkakokoiset pakkaukset varmistavat että saat valmistamasi tuotteet helposti myös mukaasi kotiin. Työpajan ohjaa Annalena jonka intohimona on luonto ja erityisesti kasvit sekä eteeriset öljyt. Luontoviikon aikana saat halutessasi muitakin vinkkejä miten valmistaa erilaisia tuotteita mahdollisimman luonnonmukaisesti ja siten vähentää kodin kemikaalikuormaa. Annalena opastaa meitä myös retkien aikana kasvien tunnistamisessa.

Keskiviikko 9.9.2020
Keskiviikkona matkaamme tovin Marbellasta pohjoiseen, ja patikoimme Sierra de las Nieves:n upeissa maisemissa. Tutkimme jälleen yhdessä luonnosta löytyviä kasveja kuten villilaventelia, rosmariinia ja fenkolia. Tähän reittiin liittyy oleellisesti myös historiaa Francon ajoilta. Kuinka mielenkiintoista onkaan miten nopeasti maailma on muuttunut!
Nautimme retken aikana herkullisen piknik-lounaan ja kahvittelemme vielä paluumatkalla viehättävässä vuoristohotellissa. Retken kesto noin 6 tuntia josta patikoinnin osuus noin neljä. Halukkaille pieni meditaatiohetki lounaan yhteydessä.

Torstaina 10.9.2020
Kävelemme yhdessä kaunista rantareittiä Puerto Banuksesta Marbellan keskustaan. Kaupunkialueilla värikkäät kukat, erikoiset puut ja palmut saavat nimen jos et vielä niitä tunne. Nautimme yhdessä kahvit kuuluisalla Appelsiiniaukiolla ja sen jälkeen omaa aikaa vanhaan kaupunkiin tutustumista ja ostoksia varten. Paluu omaan tahtiin kävellen, julkisilla kulkuvälineillä tai vaikkapa katamaraanilla. Retken yhteisen osuuden kesto noin kolme tuntia.

Perjantai 11.9.2020
Teemme kokopäivän retken upeaan historialliseen puutarhaan,
Málaga Histórico La Concepción Botanical Gardeniin
Pääsylippu, noin 5€ maksetaan itse. Tämä puutarha on todella upea kokemus! Puutarha on hieman varsinaisen kaupungin ulkopuolella. Halutessasi voit puutarhavierailun jälkeen lähteä (omalla kustannuksella) tutustumaan Málagan kaupunkiin. Kuuluisa Picasson museo on toki vierailemisen arvoinen ja Alcazaban linnoitus henkii historiaa. Málaga on erittäin viehättävä kaupunki johon tutustut helposti myös kävellen tai vaikkapa suosituilla Hop On – Hop Off bussilla.

Lauantai 12.9.
Istánin vihreä paratiisi ottaa meidät syleilyynsä muutaman tunnin ajaksi ja vain puolen tunnin ajomatkan päässä Marbellasta! Sierra de las Nieves näyttää meille tänään lehtivihreän puolen itsestään. Aika tuntuu pysähtyvän ja voit lähes kuulla miten perhoset lepattavat siipiään ja miten avokadot kasvavat. Pienet vihreät liskot kipittävät vilkkaasti piiloon ihmisten lähestyessä. Pääsemme katsomaan läheltä mm. hevoskastanjoita, avokado- ja graniittiomenapuita, sekä muutamia paikallisten perheitten kasvimaita. Vuorilta puhtaana virtaava vesi pitää laakson vehreänä ympäri vuoden. Nautimme omakustanteisen lounaan kylässä ennen paluuta Marbellaan. Retken kesto noin 6 tuntia.

Ohjelman hinta 549€

Sisältää Espanjan arvonlisäveron 21% (veroton hinta 453,72€),
upean ohjelman sekä mainitut kahvit & piknik-lounaat, jalkojenhoitotuotteiden työpajan ja tarvikkeet, ohjelmassa mainitut retket sekä niihin liittyvät kuljetukset. Syyskuun alku on myös mitä parhainta aikaa rannalla lekottelulle!

Varausmaksu 249€ maksetaan 14 vrk sisällä varauksesta, loppuosa 300€ 45 vrk ennen ohjelman aloitusta. Osallistujilta edellytetään voimassaolevaa matka-ja / tai tapaturmavakuutusta. Jokainen osallistuu ohjelmaan omalla vastuullaan.

Katso lisätietoja ja -ohjeita saapumiseen täältä. Hinta ei sisällä lentoja, lentokenttäkuljetuksia tai majoitusta. Mitä aiemmin lentosi ostat, sen edullisemmin ne saat, sama koskee hotellin varausta. Autan mielelläni kaikkien varausten kanssa.

Kenelle sopii?
Perusterveille aikuisille, alle 18-vuotiaat ovat erittäin tervetulleita huoltajan seurassa. Patikointireitit ovat turvallisia ja helpoiksi luokiteltuja. Epätasainen maasto ja korkeuserot eivät kuitenkaan sovellu polvi- tai lonkkavaivoista kärsiville. Kokemusta patikoinnista ei tarvitse olla, peruskunto riittää (=jaksat hyvin kävellä 10 km päivässä). Näillä reiteillä pärjää vaikkei kovasti korkeista paikoista välittäisikään, toki jos kärsit vakavasta korkeanpaikankammosta niin suosittelen ottamaan yhteyttä etukäteen. Osa reiteistä kulkee leveitä polkuja ja maanteitä pitkin, joten tämä on loistava valinta juuri sinulle joka haluat nautiskella leppoisasta tahdista, upeista maisemista ja luonnon rauhasta ilman kiirettä ja varsinaista kiipeilyä.

Saat kattavat ohjeet siitä mitä ottaa mukaan hyvissä ajoin ennen matkaa, sekä esimerkiksi vinkkejä ravintoloista ja paikallisista markkinoista. Pienryhmässä tutustut helposti uusiin ihmisiin, joten tälle reissulle uskallat hyvin lähteä myös yksin! Illallisseuraa löytyy varmasti aina.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu upealle patikointiviikolle tästä: