Coín, Andalucía

Guadalhorcen hedelmällisessä laaksossa sijaitsee Coín, joka on todellinen sisämaan helmi!
(Muutimme Marbellasta Coínin Päärynälaaksoon joulukuussa 2022.)

Kaupunki on samaan aikaan sekä kansainvälinen että perinteinen espanjalainen kaupunki.
Ajomatka Coínista Fuengirolaan tai Málagan lentokentälle kestää noin 30 minuuttia, samoin Marbellan rantakadulle.
Puerto Banuksen huvivenesatamaan hurauttaa noin 40 minuutissa.

Coín sijaitsee kahden kauniin vuoriston, Sierra de las Nievesin ja Sierra de Mijasin välissä. Vuorten rinteillä kasvaa runsaasti oliiveja ja manteleita ja moni patikoija ihastelee myös villisti kasvavia yrttejä kuten rosmariineja, laventeleita ja helmikuussa kerättäviä villiparsoja!
Villiparsan maku onkin todella herkullinen, paljon syvempi kun sen kasvatetun sukulaisen.


Runsaan 24 000 asukkaan kunta on rannikon matkailijoita kuhiseviin kaupunkeihin tottuneille todellinen elämys. Täällä pääsee solahtamaan tavallisen espanjalaisen kaupungin rytmiin tai nauttimaan kaupunkia ympäröivästä luonnosta ja maaseudusta!

Vanhan kaupungin yleisilme on hyvin espanjalainen. Se koostuu kapeista kujista ja paikallisista liikkeistä, asukkaat ovat tavallisia työssäkäyviä paikallisia perheitä. Coín halki kulkevan kadun varrella on useita maatalousliikkeitä, sekä monia hedelmä- ja vihanneskauppoja joista voi ostaa paikallisia tuotteita. Tunnelma on todellakin erilainen kuin rannikon suurissa turistikeskuksissa!

Coín kutsuu itseään nimellä Ciudad de Cine ja täällä onkin kuvattu sekä kansainvälisiä että espanjalaisia tuotantoja. Vuosittain järjestettävä elokuvafestivaali Semana de Cine kerää toukokuussa yhteen alan ihmisiä ympäri Espanjaa. Elokuussa kaupungissa järjestetään maatalousnäyttely Feria de Ganado, jossa on eläinten esittelyjä, näytöksiä ja kilpailuja sekä muuta ohjelmaa, kuten flamenco-esityksiä.

Coín on tunnettu myös keramiikastaan, kaupungissa on useita keramiikkapajoja kauppoineen ja halutessasi voit vierailla myös keramiikkamuseossa.

Naapurikuntien alueella sijaitsee useita mielenkiintoisia luontokohteita, kuten Barranco Blanco vesiputouksineen ja talvella toisinaan lumihuipun saava Sierra de la Nieves. Myös manteleistaan tunnettu Guaro ja suomalaisillekin telkkarista tuttu Mondan linna ovat aivan vierressä. Lyhyen ajomatkan päässä Coínista on myös oliiviöljymuseo, sekä viinitiloja joilla voi vierailla ja maistella paikallisia viinejä.
Näihin kaikkiin on helppo tutustua Coínista käsin!

Coín on todellinen maatalouspitäjä, sillä alueen ilmasto sopii hyvin ympärivuotiseen viljelyyn. Erityisesti luomuviljely lisää suosiotaan koko ajan. Alueen paikallistuotteita, kuten hunajaa, vihanneksia, hedelmiä, kasviksia, leipää ja juustoa, myydään sunnuntaisin Mercadillo de la Trochan maalaismarkkinoilla. La Trochan ostoskeskuksen yhteydessä on sunnuntaisin myös todella suuri kirpputori.

Coín on loistava matkakohde niin joogan, patikoinnin kuin ratsastuksenkin ystäville. Luonnon läheisyys ja perinteinen espanjalainen elämänmeno auttavat lomalle laskeutumisessa ja kiireen karkottamisessa. Kaupungin ravintoloistakin löytyy varaa mistä valita, ja paikallisten ihmisten ystävällisyys ja palvelualttius tekevät vaikutuksen moniin. Sydämellisesti tervetuloa meille, Coíniin!

PS. Missä majoittua osio tulossa pian!